Tehnica de presodrenaj limfatic este folosita in tratarea  insuficientei sistemului venos si limfatic cat si pentru imbunatatirea urmatoarelor probleme: picioare umflate, picioare grele, eliminarea toxinelor si retentia de apa in tesuturi. Presoterapia reactiveaza circulatia sanguina si limfatica , stimuland drenajul si implicit eliminarea toxinelor acumulate in organism. Asociata cu alte terapii cum ar fi cavitatia sau electrostimularea, este un tratament ideal pentru a optimiza rezultatele impotriva celulitei, a acumularilor adipoase si a retentie de lichide.

Metoda de presodrenaj limfatic consta in presarea controlata a anumitor zone ale corpului (picioare abdomen, brate) prin intermediul unui echipament legat la o unitate de comanda. Echipamentul se prezinta sub forma unui costum care contine un numar variabil de camere de aer. Fiecare camera de aer se umfla si se desumfla individual, incepand de la extremitati catre corp.

Efectul benefic almetodei de  presodrenaj limfatic consta si in imbunatatirea oxigenarii tesuturilor periferice si la detoxifierea generala a organismului. De asemenea, presoterapia este indicata persoanelor cu edeme limfatice, atat de natura congenitala cat si postchirurgicala sau post traumatice. Presoterapia actioneaza si asupra aparatului muscular prin inlaturarea senzatiei de febra  musculara care apare in urma efectuarii unui program intens de exercitii fizice, sau in perioade de recuperare dupa interventii chirurgicale sau ortopedice.

Contraindicatii presodrenaj limfatic:

Tromboza venoasa profunda, tromboflebita

Insuficienta cardiac, ocluzie arterial

Dermatite sau leziuni ale pielii

Call Now Button