EPILARE PROGRESIV DEFINITIVA CU IPL( lumina intens pulsată)

Lampa cu lumina intens pulsata emite pulsuri care sunt absorbite de melanina continuta in firul de par. Aceasta absortie incalzeste firul de par la aprox. 80 grade Celsius si este astfel transmisa in folicul( radacina). In acest fel, foliculii sunt distrusi la un flash de lumina, dupa care firele de par cad in aprox. 15 zile dupa aplicarea tratamentului. Indepartarea firelor de par depinde foarte mult de faza de crestere a firului de par prezenta in momentul efectuarii tratamentului( faze de crestere: anagena, catagena si talogena). Doar in faza anagena firul de par este in contact direct cu propria radacina, deci numai acela va fi „afectat” de lumina intens pulsata. Pe picioare sau brate, de exemplu, numai 20% din par este in faza anagena iar 80 % in faza talogena. De aici se deduce necesitatea a 6- 12 sedinte de tratament pentru fiecare zona a corpului. Acum se intelege de ce recomandam raderea zonei ce va fi epilata. Raderea ajuta foarte mult firele de par sa ajunga aproximativ toate la aceeasi etapa de crestere, respectiv la cea anagena. Dupa terminarea tratamentului se recomanda la interval de 6-12 luni cate o sedinte de intretinere( pot exista foliculi de par „ adormiti” care nu au raspuns impulsurilor luminoase). Nu va speriati de aparatul de ras, oricum scapati de par! De asemenea , recomandam folosirea unui aparat de ras special conceput pentru barbati, acesta avand o eficace mult mai sporita in indepartarea firelor de par chiar si in zonele mai putin intinse sau care prezinta denivelari( barbie, axila, genunchi, glezna, inghinal).
Aparatul stabileste , dupa analizarea pielii si a tipului de par , tratamentul adecvat.
– SIGURANTA: nu produce leziuni la nivelul pielii si este eficient pentru toate tipurile de piele, de orice culoare, nu prezinta niciun risc de infectie sau boli de piele.
– CONFORT: tratamentul este nedureros deoarece aparatul IPL – Elite dispune de un sistem special de racire.
– EFICIENTA: sedintele variaza intre 6-12 in functie de gradul de pilozitate, de grosimea firului de par si de pigmentul acestuia. Daca veti calcula banii cheltuiti pe o epilare cu celelalte metode( smulgere), intr-o perioada de max 3 ani, veti observa ca suma platita pentru sedintele de epilare definitiva este mai mica iar rezultatul este unul permanent. De asemenea, alegand tratamentul cu IPL , scurtati intervalul dintre sedinte fata de celelate aparate de epilare definitiva de pe piata, si anume aprox. 3 saptamani intre sedinte.

Indicatii si contraindicatii:

– Suprafata ce urmeaza a fi epilata se va rade cu un aparat de ras cu 1- 2 seri inainte de aplicarea tratamentului( evitati epilarea cu ceara sau cu alte metode de smulgere a firului de par cu cel putin 15 zile inainte si PE TOATA DURATA TRATAMENTULUI).
– Fara creme, deodorante, parfumuri, creme cu filtru solar, uleiuri esentiale sau alte produse cosmetice aplicate pe piele inainte de sedinta.
– Fara bai sau dusuri fierbinti in ziua efectuarii tratamentului si in 48 ore dupa efectuarea acestuia.
– Nu iesiti din casa fara aplicare de crema cu factor de protectie SPF minim 30 timp de 2 saptamani dupa sedinta de IPL.
– Nu exfoliati pielea tratata minim 1 saptamana dupa tratament.
– Daca ati epilat zona axilei, nu veti aplica deodorant cu alcool 24 ore dupa, cele fara acool nu au nicio contraindicatie.
– Nu consumati alcool 24 ore dupa sedinta( alcoolul poate deshidrata pielea).
– Nu se efectueaza tratament cu IPL daca suferiti de dezechilibrari hormonale sau daca urmati un tratament in acest sens( dupa minim 6 luni).
– Interzis persoanelor insarcinate si a celor care alapteaza.
– Interzis celor care sufera de afectiuni ale tesutului conjunctiv, diabet, afectiuni hematologice, epilepsie, cancer, fotosensibilitate, persoanelor cu stimulator cardiac si celor care prezinta implanturi metalica direct sub zona tratata.
– Nu se aplica acest tratament persoanelor care au pielea bronzata excesiv.
– Interzis celor care urmeaza tratament cu antibiotice sau alte medicamente fotosensibilizante( pielea tratata se poate pigmenta) si celor care urmeaza tratament impotriva acneei acute.
– Nu se recomanda persoanelor carora li s-a administrat anestezie generala( dupa minim 6 luni).
– Nu se efectueaza tratament pe zonele cu varice mari, alunite foarte proeminente si pete pigmentare intense, cu tatuaje permanente si semipermanente.
– Nu se recomanda epilarea progresiv definitiva cu IPL pe zonele iritate ale pielii.

Dupa terminarea tratamentului:

– Pot ramane unele fire de par dar acestea vor deveni foarte subtiri si depigmentate(„puf”).
– Rezultatele depind de : varsta, grosimea firului de par, adancimea la care sunt radacinile, tipul de piele si grosimea acesteia, numarul de sedinte, diferiti factori genetici.
De aceea nu este etic a se preciza cu exactitate numarul de sedinte necesare pentru a incheia un curs de tratament , ci se precizeaza un interval ce s-a observat prin studii a fi eficient in marea majoritate a cazurilor de femei si barbati ce urmeaza acest tip de tratament.

Call Now Button