Reflexoterapia consta în ședințe de masaj concentrate pe zonele cu probleme, terapeutul va face presiune pe punctele reflexogene pentru a detensiona local. Pe parcursul primelor ședințe este posibil ca în zonele cu probleme/sensibile/inflamații sa apară dureri localizate care se vor diminua pe parcursul a mai multor ședințe.
Pentru prevenirea sau tratarea unor afecțiuni medicale, tratamentul prin reflexoterapie este recomandat sa se efectueze în minim 10 ședințe.
Contraindicații
Nu se recomanda reflexoterapia in tromboflebita pentru a nu facilita deplasarea cheagurilor sangvine, odata cu cresterea fluxului sangvin.
La femeile insarcinate se recomanda evitarea zonelor reflexe corespunzatoare organelor genitale, pentru a nu provoca o expulzare prematura a fatului; de asemenea organele genitale vor fi evitate si la femeile aflate in perioada menstruatiei, pentru a nu provoca o hemoragie abundenta.
Unii o contraindica si la cei cu tumori maligne, dar practica ne-a dovedit ca ea nu face nici un rau, dimpotriva imbunatateste starea psihica a bolnavului si, in fazele mai avansate, calmeaza durerile, ajungandu-se chiar la renuntarea la morfina.
De asemenea, atunci cand exista leziuni sau traumatisme la nivelul picioarelor, se vor masa alte zone reflexogene (maini, urechi, etc.).

Call Now Button