Masajul sportiv se adresează în special persoanelor care execută în mod regulat mişcare, un efort fizic mai deosebit, atât la nivel amator, cât şi la nivelul profesionist al sportivilor de performanţă. Finalitatea acestuia este refacerea organismului şi revenirea lui la condiţii favorabile de efectuare a efortului fizic.

Masaj pentru relaxarea şi tonifiere a muşchilor

Efortul fizic efectuat în mod regulat, mai ales la nivelul intens al profesioniştilor, determină tensiune din zona musculaturii şi structurilor adiacente care sunt afectate de efort: tendoane, fascii şi ligamente intraarticulare.

Masajul sportiv poate fi un masaj de relaxare a muşchilor suprasolicitaţi, cu un tonus mai mare decât tonusul normal, sau de tonifiere a unei musculaturi hipotonice, mai puţin antrenate. Când este efectuat de un profesionist, primul tip de masaj deblochează complexele de actină şi miazină blocate la nivel muscular prin drenarea profundă a muşchiului şi eliberarea toxinelor în sistemul limfatic. Deşi sportivilor de performanţă li se recomandă o şedinţă pe săptămână, dacă sportivul simte nevoie de mai multe şedinţe de masaj, în celelalte şedinte solicitate se face drenaj limfatic.

Call Now Button