Culoarea naturala a pielii este determinata de o substanta pigmentara numita melanina. Exista doua tipuri de melanina a caror proportie va determina aparitia unui ten mai inchis sau mai deschis la culoare. Acestea sunt: eumelanina – „adevarata melanina” prezenta la persoanele cu pielea mai inchisa la culoare si feomelanina – melanina „rosie” prezenta la persoanele cu pielea alba.

Odata cu procesul natural de imbatranire, melanina devine mai instabila. Acest fenomen, cumulat cu expunerea la radiatiile UV, va conduce la concentrarea pigmentului in anumite zone din piele formand petele numite lentingo solar.
Hiperpigmentarea pielii apare si in sarcina sau in cazul folosirii contraceptivelor orale determinand aparitia unor pete de forma neregulata, uneori confluente, simetrice, de culoare galben-bruna. Denumirea generica a acestor peste este de cloasma gravidica.
Tratament IPL pete și leziuni pigmentare IPL este singura tehnica care poate trata petele și leziunile pigmentare!
Modificarea pigmentara a pielii se produce în timp, prin expunerea îndelungată la radiatiile ultraviolete naturale sau artificiale sau la diverși alți factori din mediul înconjurător.
Aplicații ale tratamentului
-pete maronii din naștere
-pistrui
-petele care apar după expunerea îndelungată la soare
-pete maronii care au apărut pe zonele expuse la soare
-petele care au rămas în urma vindecării acneei.
Principiul de actiune este simplu: lumina intens pulsata tinteste melanina din aceste leziuni si o distruge cu ajutorul caldurii. La cateva zile dupa sedinta, petele apar in mod paradoxal un pic mai inchise la culoare decat erau initial, pentru ca ulterior sa se produca o “cojire” a acestora si pielea sa ramana curata. Uneori, acest fenomen apare chiar dupa prima sedinta, insa de multe ori se produce o depigmentare (decolorare) treptata a leziunilor, pe parcursul mai multor sesiuni.
Astfel, leziunile noi și superficiale răspund mult mai bine și mai repede la tratament și pot fi tratate pana la dispariție completa. Pentru cele vechi sau situate mai profund în piele, sunt necesare mai multe ședințe și se obține o clarificare de pana la 60-70%

Lumina Intens Pulsata emite lumina galbena, verde si rosie intr-o serie de impulsuri scurte. Lumina galbena si verde distrug bacteria ce cauzeaza acneea, iar lumina rosie actioneaza asupra glandelor sebacee ce secreta excesul de sebum si determina eruptiile de pustule acneice. Lumina intens pulsata patrunde profund la nivelul pielii, micsoreaza glandele sebacee inflamate si diminueaza productia de sebum. Asadar, conform studiilor medicale, lumina intens pulsata are efect antibacterian, scade secretia de sebum si atenueaza cicatricile recente prin stimularea secretiei de fibre de colagen la nivelul bazei cicatriciale.

Call Now Button